Cum aplici singură ojă semipermanentă?

19/04/2023

În prezent, poți găsi kit oja semipermanenta în magazinele specializate. De asemenea, este foarte ușor să aplici o ojă semipermanentă dacă ai toate ustensilele potrivite, astfel încât să nu-ți strici manichiura prea devreme căutând top coat-ul.

Trebuie să începi cu pregătirea unghiilor. Este vorba de a le da forma dorită, folosind o pilă. Apoi trebuie să împingi cuticulele pentru ca unghiile tale să arate mai estetic. După aceea, trebuie să aplici solventul pentru curățare. Această curățare va permite o mai bună aderență a ojei semipermanente.

Pentru a trece la aplicarea adecvată a ojei, ar trebui să începi întotdeauna cu stratul de bază pentru a-ți proteja nu numai unghiile, ci și pentru a permite o mai bună fixare. Aplică apoi cele doua straturi de ojă semipermanentă, pentru a termina cu gelul de finisare. Între fiecare strat, trebuie să-ți treci unghiile sub lampa UV sau LED.

Dacă ești novice, ar fi mai sigur să vezi un cosmetician pentru a-ți îndepărta lacul semipermanent de pe unghiile de la mâini și picioare. Gesturile simple, dar delicate necesită intervenția unui profesionist. Cu toate acestea, o poți face acasă dacă ai trusa completă și ai încredere în know-how-ul tău.

Probabil ai auzit sfaturi precum pilirea lacului pentru a-l matifia. Aceasta este o tehnică bună pentru a îndepărta oja cu ușurință. Pe de altă parte, nu trebuie abuzat cu riscul de a slăbi unghiile. Poți începe imediat cu solventul pe bază de acetonă. Folosind discuri demachiante îmbibate în acetonă, înmoaie fiecare unghie în câte un disc, apoi acoperă-le cu folie de aluminiu. Lasă unghiile să stea timp de 10 până la 15 minute și scoate acetona de pe fiecare deget, unul câte unul. Freacă ușor fiecare unghie cu discul înmuiat. Apoi folosește bețișorul de îndepărtare a cuticulei pentru a îndepărta lacul rămas. Dacă lacul nu se curăță, trebuie să repeți procesul.

Odată ce gelul este îndepărtat, este important să-ți tratezi unghiile pentru a preveni slăbirea acestora. Trebuie să le cureți cu o pilă fină pentru a le da strălucirea naturală. Apoi ar trebui să aplici un ulei pentru a le hidrata, deoarece acetona atacă unghiile și pielea.

Este o greșeală să crezi că oja poate masca imperfecțiunile unghiilor tale. Dimpotrivă, dacă ai unghiile îngălbenite, ar trebui să ai grijă de ele înainte de a aplica orice tip de lac. Într-adevăr, produsele prezente în geluri îți vor deteriora și mai mult țesuturile unghiilor.

În plus, nu este recomandabil să utilizezi ojă semipermanentă non-stop. Unghiile tale naturale trebuie expuse la aer liber din când în când. Sufocarea cu unghii false le deteriorează, le pătează strălucirea și provoacă dublare. Așadar, după o ojă semipermanentă, lasă-ți unghiile naturale câteva zile sau săptămâni înainte de a pune un nou strat de ojă.

Aplicarea ojei de unghii este un lucru. A avea grijă de ea este altceva. Un număr bun de femei neglijează îngrijirea unghiilor. Cu toate acestea, acest lucru este foarte important, mai ales dacă îți place să folosești lacuri semipermanente pentru frumusețea picioarelor și a mâinilor. Procesele mecanice și chimice slăbesc unghiile, deci trebuie să ai grijă de ele.

Hidratarea este foarte importantă pentru unghiile sănătoase. Pentru a face acest lucru, nu trebuie numai să bei suficientă apă. Dar trebuie să aplici și ulei pe unghii. Utilizează ulei de migdale, de măsline sau de ricin și aplică-l cu mișcări circulare. Trebuie să insistăm asupra cuticulelor.

Pentru a le întări, poți folosi loțiuni cu vitamine. Există și trucurile bunicii, precum oțetul de lămâie sau alb pentru a obține unghii strălucitoare.


Comentarii

Nici o postare găsită

Scrie un comentariu